O modalitate practica, din ce in ce mai prezenta in mediul urban, o reprezinta definirea “personalitatii moderne” a unei cladiri noi sau renovate, prin fatade ample, placate cu materiale compozite. Avantajul major al unei asemenea fatade rezulta din inglobarea de materiale usoare care nu solicita structura de rezistenta a cladirii, durabile si usor de intretinut.

Exista diverse variante de realizarea a unei fatade ventilate, dar din considerente functionale si mai ales estetice, compania „Alu Pvc System” promoveaza placarile de fatade din casete de aluminiu compozit de tip bond. Avantajele acestui tip de material sunt numeroase:

    • aspect modern si impresionant
    • usurinta in prelucrare materialul putand fi debitat, curbat si indoit pentru a obtine forma si dimensiunea dorita.

placari bond 1a Placare fatade

  • rigiditate mare pe unitatea de suprafata in conditiile unei greutati extrem de reduse
  • rezistenta sporita la agresiunea factorilor de mediu (ploi, radiatii ultraviolete, noxe)
  • rezistenta omologata la foc conform cerintelor actuale
  • se intretine usor, nepermitand impuritatilor sa se impregeneze in material
  • este realizabil intr-o paleta coloristica vasta
  • estetica si proprietatile fizice raman neschimbate in timp.

In esenta materialul consta intr-un panel compozit realizat din doua straturi exterioare de aluminiu cu grosime standard de 0,5 mm unite printr-un miez de polietilena de inalta densitate. Grosimea sandwich-ului rezultat poate fi de 3,4 sau 6 milimetri, in functie de necesitatile specifice.

Produsul finit – caseta – se obtine prin prelucrarea tridimensionala a foilor de bond. Casetele se imbina pe fatada intr-un caroiaj particular definit prin proiectul de arhitectura. Casetele sunt rigide, iar efectul de sanwich asigura amortizarea vibratiilor si nedeformarea in coditiile unor incarcarii la vant ridicate. Partea vizibila este acoperita printr-un procedeu de vopsire multistrat care garanteaza o rezistenta in timp excelenta.

„Alu Pvc System” este capabila sa ofere servicii de proiectare executie si montaj al casetelor cu materiale provenite de la cei mai renumiti producatori din domeniu: Alucobond, Etalbond, Jbond si Reynobond. Alegerea uneia dintre marci depinde de preferintele clientului cu mentiunea ca fiecare producator are o gama proprie de culori, iar unii ofera produse speciale pentru placare exterioara – Alucobond, Etalbond, Jbond si Reynobond, sau pentru placare interioara -Etal light sau DiBond).